När oredan växer, motivationen ger vika och dammråttorna dansar runt på golven är det lätt att känna sig trött och tillintetgjord. Met städningen behöver inte vara jobbig eller särskilt tidskrävande. Med rätt knep och redskap kan det dessutom vara riktigt roligt. Städglädje kan alla hitta – det lovar jag!

Gammal kunskap och enkla knep är min filosofi. Trots att butikerna är belamrade av miljöfarliga produkter och städartiklar finns det otidsenliga knep, trick och kunskap som håller än idag. Att städa utan onödiga kemikalier är lättare än vad många tror. Allt du behöver för att få en skinande diskbänk, en ren ugn, och ett bakteriefritt kylskåp har du oftast hemma i ditt eget skafferi, som dessutom inte är skadliga för miljön. Att lägga pengar på dyra städprodukter är något som både är onödigt för plånboken och miljön. Jag kommer därför att också lära er hur ni blandar era egna miljösmarta rengöringsprodukter och ge dig tips på hur ni kan städa och få bort fläckar med miljövänligare alternativ.

I den här bloggen kommer ni att få massor av beprövade husmorstips, tvätt,-och städtips och knep för att förhoppningsvis få er att tycka att det här med städning och tvättning blir roligt. För den glädjen kan alla hitta, det lovar jag!  Alla är kanske inte blir lika passionerade som jag är, men det handlar mycket om knep, kunskap och rutiner, samt att välja rätt redskap och produkter. Och det är just vad jag kommer att dela med mig av till er.

– ”Citron, bikarbonat, vinäger, salt och bakpulver är lysande städmedel, man behöver bara veta hur man ska använda dem på rätt sätt”. 

Välkomna till min blogg! 

Kram Marléne