Ett av dunets fiffigaste egenskaper är att det andas och transporterar bort fukt från kroppen när du sover. Därför ska du inte bädda med överkast det första du gör på morgonen, eftersom fukten som bildats under natten inte hinner avdunsta då. Börja hellre dagen med en frukost i lugn och ro, så mår både du och ditt duntäcke lite bättre. Skaka och vädra dina duntäcken och kuddar regelbundet, men tvätta dem inte oftare än en till två gånger om året. Tvätta duntäcken och dunkuddar i 60 grader och undvik sköljmedel.

Tumla alltid efter tvätt

Dun ska alltid tumlas efter tvätt. Lägg med några rena tennisbollar i torktumlaren så blir dunet och fjädrarna ordentligt genomluftade. Pausa gärna torktumlingen lite då och då och ta ut och skaka kuddar och täcken, så hjälper du torkningen på vägen. Tumla tills stoppningen känns helt torr och doftar friskt.

Lycka till!

Publicerat av:Marleneshusmorstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.