Bullbak, potatisgratäng, fisk och mycket annat. Jag antar att jag inte är en den enda som använder min ugn flitigt, vilket betyder att den snabbt får besök av matfett och matrester som fastnat.  Men låt för guds skull inte detta hindra er från att använda ugnen – smuts och matfett går enkelt att få bort. Hur? Se nedan: 

Du behöver: 

  • Såpa 
  • Vatten 
  • Sprayflaska

Gör såhär

Blanda 2 delar flytande såpa och en del vatten i en sprayflaska. Spraya alla ytor inuti ugnen. Stäng ugnsluckan. Sätt ugnen på 100-150 grader och låt såplösningen verka i ca 15 minuter. När ugnen svalnat, torka rent med vatten och trasa. Om ni inte får bort matrester som fastnat så använd den mörka sidan på en scotch brite eller en grövre diskborste

Lycka till!

Publicerat av:Marleneshusmorstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.