Marleneshusmorstips. Disktrasa

Bli inte förskräckta nu men en disktrasa är himmelriket för bakterier och därför är det extra viktigt att den tas väl hand om. För det är väl inte bara jag som tycker det känns förskräckligt onödigt att låta bakterierna inkräkta när det faktiskt finns enkla knep på hur man stänger de ute? Misstänkte väl det.

Tipsen kommer här:

  • Häng mera! Krama ur disktrasan ordentligt och häng upp den så att den torkar. Bakterier trivs nämligen allra bästa, och förökar sig bättre i en miljö som är fuktig och lagom varm. Precis som i en disktrasa som inte luftas!
  • Disktrasan är inte till för allt. Om du ska torka bort matrester, köttsaft eller liknande – använd då hushållspapper istället så slipper du få massa onödiga bakterier i disktrasan. Försök att enbart använda disktrasan till diskbänken, bordet och liknande.
  • Koka disktrasan. Ett enkelt sätt att döda alla bakterier är att koka disktrasan i en kastrull med vatten och lite såpa i ett par minuter. Skölj sedan trasan i vatten. Den blir som ny, jag lovar!
  • Tvätta disktrasan. Släng med din disktrasa samtidigt som du ska tvätta kläder eller handdukar i minst 60 grader. Disktrasan kommer både bli ren och lukta gott!

Lycka till!

Publicerat av:Marleneshusmorstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.