Bildresultat för marlene eriksson

Yes, du läste rätt!

I en studie som gjordes av McMaster University framkom det att minst 30 minuters fysisk aktivitet varje dag minskar risken att dö i förtid. Du behövde dock inte tillbringa tid på gymmet för att få dessa hälsofördelar, att städa funkar minst lika bra! Så inte nog med att du får rent hemma – städning kan även förlänga livet!

Efter sju års studier har forskarna kunnat se att risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och dö i förtid minskat ju mer tid du är aktiv, rapporterar bland annat Science Daily. Personer som är aktiva 30 minuter varje dag minskar risken att dö i förtid med hela 28 procent, och risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar med 20 procent.

Men det är inte bara ett hårt pass på gymmet som ger dessa hälsofördelar enligt studien – att exempelvis städa hemma funkar utmärkt det med. Så varför inte slå två flugor i smäll – passa på att förlänger livet samtidigt som du får rent hemma!

Fantastisk studie om ni frågar mig!

 

Publicerat av:Marleneshusmorstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.