Marlenes husmorstips - augusti

Augusti – nystart, skyhöga ambitioner och skolstart. Och städning på det!

Det är inte konstigt att känslan av att inte hinna med och tidsbrist smyger sig på. Men lugn, du är inte ensam att känna så och vet du vad det bästa är? Det finns några riktigt bra tips att ha med sig på vägen hur det kan bli lite lättare. Som inkallad städexpert har jag under åren kommit i kontakt med hundratals av er och förstått hur stressad och jagad man kan bli av tidspressen och känslan av att aldrig hinna med. Lyckligtvis är oreda i hemmet en av de enklaste stressorsakerna att lösa.

Tips 1. Ta inte på dig hela jobbet själv. Tackla smutsen tillsammans! Att involvera hela familjen är viktigt för at alla ska lära sig att ta ansvar för hemmet.

Om du är singel – ta dig inte an hela hemmet på en gång. Det får det bara att kännas överväldigande Börja istället med ett rum eller område och gör klart det.

Tips 2. Satsa på bra grundutrustning så blir städningen både effektivare och roligare. Och fortare går det också med bra grejer till hands.

Tips 3. Svabba rätt, och lätt. När golven ska svabbas – använd inte för mycket rengöringsmedel. För mycket rengöringsmedel resulterar nämligen i klibbiga golv och drar till sig smuts, snarare än gör dem rena. Så gör sig själv en tjänst att tillsätt endast några droppar rengöringsmedel i en hink med ljummet vatten.

Tips 4. Lär dig blanda min allt i allo spray – hur bra som helst att ha nära till hands när nöden kräver. Och det bästa – den är busenkel att blanda själv. Läs nedan så förstår ni vad jag menar…

Du behöver:

  • 5 ml såpa (1/2 kapsyl)
  • 5 dl vatten

Gör såhär: Häll vatten i en sprayflaska och tillsätt såpan. Skaka lätt. Klart!

Tips 5. Vi gör så gott vi kan. Va inte för hård mot dig själv och lite städning är alltid är bättre än ingen.

Lycka till!

Publicerat av:Marleneshusmorstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.